AutoCAD® Mechanical je specijalizovan AutoCAD® program za industriji-zamišljen da ubrza proces projektovanja mašina i uređaja. Uključuje sve funkcionalnosti programa AutoCAD, svetskog lidera CAD programa, i poseduje kompletnu grupu alata za automatizaciju rešavanja zadataka iz oblasti mašinskog inženjeringa, kao što je generisanje komponenti mašina, dimenzionisanje i izradu specifikacija materijala. AutoCAD Mechanical obezbeđuje biblioteku sa više od 700.000 standardnih delova, podržava najpoznatije svetske tehničke standarde i omogućava korisnicima izradu detalja i dokumenata za digitalni prototip kreiran programom Autodesk® Inventor®. AutoCAD Mechanical nudi inženjerima da budu konkurentni uz manje utrošeno vreme i napor, pa se mogu posvetiti inovacijama pre konačne izrade crteža.

  • Projektovanje mašina i alati za produktivno crtanje— Sadrži specifične alate za skoro sve aspekte mašinskog inženjeringa i procesa projektovanja.
  • Crtanje bazirano na standardima i biblioteke komponenti — Podržava internacionalne standarde za crtanje u mašinstvu i poseduje biblioteke sa više od 700.000 standardnih delova.
  • Generator mašina i kalkulatori— Omogućava vam da trenutno kreirate i analizirate više varijanti delova i sklopova mašina ili uređaja.
  • Alati za dokumentaciju i izveštaje— Pomažu Vam da lako dokumentujete, komentarišete ili napravite izveštaje koristeći se podacima iz projekta.
  • Saradnja i upravljanje podacima— Omogućava radnim timovima da razmenjuju 2D CAD informacije iz projekta pouzdano i sigurno.